zelf bier brouwen

Hoe werkt zelf bier brouwen eigenlijk?

Wist je dat je tegenwoordig heel gemakkelijk zelf bier kunt brouwen? Zo niet, dan bij deze! Bier brouwen is ontzettend populair bij Nederlandse huishoudens. De corona pandemie heeft een flinke boost gegeven aan deze hobby en daardoor zijn steeds meer mensen het gaan doen. Het is zeer toegankelijk en zelf bier brouwen is voor iedereen weggelegd. Je hebt maar een paar standaard keukenmaterialen nodig en dan ben je klaar. Lees het artikel om achter het complete proces te komen!

Wat heb je nodig om zelf bier te brouwen?

Zoals al gezegd is het zeer gemakkelijk om zelf thuis bier te brouwen. Je hebt een pan van 10 liter nodig, een keukenthermometer, roerspaan en lege bierflesjes. Ons advies is om te starten met een kant en klaar bierbrouw pakket. Er zijn verschillende leveranciers dat het mogelijk hebben gemaakt om voor jou de juiste hoeveelheden hop, mout en gist bij elkaar in één doos te doen. Hierbij is ook vaak een vergistingsemmer of glas meegeleverd zodat je het bier ook kunt laten vergisten. De ingrediënten en materialen gecombineerd met een instructieboekje zorgen ervoor dat jij thuis in staat bent om het bier te brouwen!

Waar moet je op letten?

Kun je zomaar ieder bierbrouw pakket kopen dan? Nou wij zeggen van niet. Je wilt het vak “bier brouwen” leren kennen en daarom wil je ook het echte werk doen wat ze in bierbrouwerijen ook doen. Je wilt dus bier brouwen met echte hop en echte granen. Gelukkig zijn de meeste leveranciers ook wel zo ver dat zij deze pakketten ook leveren.

Maar er zijn bedrijven die vaak wat goedkopere pakketten aanbieden en die raden wij zeker niet aan. Deze bevatten een poeder in plaats van mout. Je kookt dan een beetje water, voegt de poeder toe en laat het afkoelen en vergisten. Na 2 weken heb je dan bier.

Hier worden wij niet vrolijk van en jij kunt nog steeds niet zeggen dat je het echte werk van een bierbrouwer hebt leren kennen.

Conclusie

Hopelijk hebben wij je enthousiast kunnen maken om toch het bier brouwen eens te proberen. De kans van slagen is zeer groot en je hebt eigenlijk altijd bier. Of het je gaat smaken ligt natuurlijk aan de skills van jouw. De eerste brouwdag kan wat lastig zijn en je moet wel rekening houden dat het bier brouwen ongeveer 4 uur gaat duren. Heel veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *