Creatief met cashewnoten

Creatief met cashewnoten

Ben jij een groot liefhebber van lekker eten en probeer je het liefst elke dag een nieuw recept uit? Ga eens aan de slag met cashewnoten! Cashewnoten hebben een heerlijke, zachte smaak en kunnen door allerlei gerechten worden verwerkt. Wij vertellen je alles wat je moet weten.

Over de cashewnoot

De cashewnoot, ook wel de cachounoot, bombaynoot, katjang of olifantsluis genoemd, is het zaad van de kasjoeboom. Cashewnoten groeien op een onopvallende plaats aan een groter getransformeerde, opvallende schijnvrucht. Cashewnoten moeten eerst bewerkt worden, voordat ze geschikt zijn voor consumptie. Zo moet de giftige schil van de eigenlijke noot verwijderd worden. Dit kan door de noot in de dop te branden, zodat deze giftige dop eenvoudig en veilig verwijderd kan worden. Het verwijderen van de doppen van cashewnoten kan zowel machinaal als handmatig worden uitgevoerd. Na het verwijderen van de dop moet het vlies van de noot verwijderd worden. Het verwijderen van het vlies is handwerk, waardoor cashewnoten door het arbeidsintensieve verwerkingsproces in verhouding iets duurder zijn dan gewone noten.

Cashewnoten verwerken in gerechten

Cashewnoten zijn uitstekend als snack te consumeren, maar bieden ook een scala aan mogelijkheden in de keuken. Zo zijn cashewnoten heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld een kipgerecht, maar kunnen ze ook jouw favoriete salade een eigenzinnige twist geven. Daarnaast kunnen cashewnoten uitstekend door een pasta worden verwerkt en kunnen ze zelfs worden gecombineerd met seizoensproducten zoals bijvoorbeeld pompoen. De milde, boterachtige smaak van cashewnoten zorgt ervoor dat dit heerlijke nootje een verrijking vormt voor allerlei gerechten en het hele jaar door gegeten kan worden, ook in combinatie met seizoensgerechten zoals bijvoorbeeld stamppot. Laat je fantasie de vrije loop.

Cashewnoten kopen van hoge kwaliteit

Fijnproevers en echte liefhebbers van noten weten dat niet alle notensoorten overal hetzelfde smaken. Zo kunnen noten van de ene supermarkt smaakvoller zijn dan noten van een andere supermarkt en zijn verse noten van een notenspecialist op de markt vaak het allerlekkerst. Ben jij op zoek naar smaakvolle cashewnoten die je door allerlei heerlijke gerechten kunt verwerken maar ook uitstekend als snack geconsumeerd kunnen worden? Dan ben je bij een ervaren notenspecialist aan het beste adres. Gelukkig hoef je voor een notenspecialist vandaag de dag niet langer naar de weekmarkt, maar kan je jouw portie met noten gewoon online in hun webshop bestellen. Zo kun jij altijd genieten van dagverse, smaakvolle cashewnoten en andere noten van hoge kwaliteit, zonder dat je daar de deur voor uit moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *